Trh práce a nezaměstnanost v okrese Strakonice - Kalianková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem mé bakalářské práce je "Trh práce a nezaměstnanost v okrese Strakonice". Hlavním cílem této bakalářské práce je zaměření se na problematiku nezaměstnanosti a s tím spojený proces hledání nového zaměstnání na území okresu Strakonice. V teoretické části bakalářské práce se věnuji definování základních pojmů týkajících se nezaměstnanosti, obecně charakterizuji nezaměstnanost a její jednotlivé druhy. Zároveň obsahuje stručný nástin nezaměstnanosti na území České republiky. Teoretická část se také věnuje státní politice zaměstnanosti a činnosti Úřadu práce České republiky. Dále je v rámci bakalářské práce charakterizován samotný okres Strakonice z hlediska geografického, demografického a ekonomického. Praktická část bakalářské práce je především koncipována na základě výsledků kvantitativního výzkumu, jenž byl uskutečněn s uchazeči o zaměstnání na Úřadu práce České republiky - kontaktní pracoviště Strakonice.
Job Market and Unemployment in Strakonice County
Keywords: nezaměstnanost; uchazeč o zaměstnání; evidence uchazečů o zaměstnání; trh práce; zaměstnání; Úřad práce České republiky; aktivní politika nezaměstnanosti; pasivní politika nezaměstnání; rekvalifikační kurz; okres Strakonice; Unemployment; job applicant; job applicant´s registry; job market; employment; The Czech Republic Job Center; active policy of unemployment; passive policy of unemployment; retraining course; Strakonice County