Domácí příprava dětí se SVP v dětském domově - Bendová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce s názvem Domácí příprava dětí se SVP v dětském domově se zabývá ochrannou a ústavní výchovou, vývojem dítěte školního věku, speciálními vzdělávacími potřebami, především specifickými poruchami učení a narušenou komunikační schopností a možnostmi podpory těchto dětí. V praktické části se práce zabývá kvalitativním výzkumem realizovaným v dětských domovech formou rozhovorů s vychovateli a dětmi. Cílem práce je komplexní popis problematiky domácí přípravy dětí se specifickými poruchami učení a dětí s narušenou komunikační schopností žijících v dětském domově.
Home preparation of children with special educational needs in children's home
Keywords: Dětský domov; domácí příprava; narušená komunikační schopnost (NKS); specifické poruchy učení (SPU); podpůrná opatření.; Children's home; home preparation; impaired communication ability; specific learning disabilities; support measures.