Vzdělávání dospělých v rámci firemních potřeb - Vlček, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se věnuje specifikám vzdělávání dospělých v podmínkách firemního vzdělávání. V teoretické částií popisuje nejprve specifika výchovy a vzdělávání dospělých, dále se věnuje otázkám tradic ve firemním vzdělávání na našem území. Následně popisuje současné trendy, které se projevují v přípravě pracovníků. Stručně porovnává systém na našem území se systémem a trendy v některých evropských zemích. V praktické části je proveden výzkum, který mapuje vzdělávací potřeby v konkrétní firmě a provádí krátkou evaluaci efektivity dosavadního firemního vzdělávání a přípravy na vybraném vzorku respondentů.
The education field in relation to corporate needs