Mateřské prožívání výchovy dětí s poruchou autistického spektra - Rynešová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá mateřským prožíváním výchovy dětí s poruchou autistického spektra (dále PAS). Cílem této práce je popsat, jak matky prožívají výchovu svých dětí s PAS a zmapovat především to, na jaká úskalí při výchově narážejí, a jak vypadá život v jejich rodinách. Teoretická část se věnuje vymezení PAS, přičemž pozornost je zaměřena především na výchovu těchto dětí a její dopady na rodinu, zejména na matku. Praktická část je založena na kvalitativním výzkumu a opírá se o polostrukturované rozhovory se třemi matkami dětí s PAS.
Maternal experience of raising children with autism spectrum disorder
Keywords: Poruchy autistického spektra (PAS); mateřství; výchova; rodina; Autism spectrum disorder (ASD); motherhood; upbringing; family