Zaměstnanecké benefity z pohledu zdravotnických pracovníků ambulantní sféry - Lískovcová, Ilona (Česká lékařská společnost J. E. Purkyně, 2019)
Poskytování zaměstnanecký benefitů je v dnešní době standardní záležitostí. Proběhlý výzkum mapoval, jak zdravotničtí pracovníci ambulantních zdravotnických zařízení vnímají zaměstnanecké výhody, které z nich považují za skutečný benefit a jaký pokládají za samozřejmost. Zjišťovalo se, jaké benefity zaměstnanci postrádají a dále jaké zaměstnanecké výhody jim jejich zaměstnavatelé poskytují. Předpokládalo se, že neexistuje žádný rozdíl mezi tím, co zaměstnanci považují za benefit a tím, co zaměstnavatelé poskytují. Z výsledků se ukázalo, že některé zaměstnanecké výhody zaměstnanci nepovažují za benefit, že určité benefity postrádají a dále byl prokázán statisticky významný rozdíl mezi tím, jaké benefity zaměstnavatelé poskytují a tím, co zaměstnanci za benefity považují.
Employee benefits from the perspective of health care workers in the ambulatory sphere
Keywords: benefity; zaměstnanec; zaměstnavatel; zaměstnanecké výhody; zdravotničtí pracovníci; benefits; employee; employer; employees' benefits; healthcare workers