Jednotná kontaktní místa a jejich přínos podnikatelům - Bernardová, Dana (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem diplomové práce "Jednotná kontaktní místa a jejich přínos podnikatelům" je zhodnocení přínosu pro podnikatele činnosti Jednotných kontaktních míst, vzniklých na základě Směrnice o službách na pomoc podnikatelům při podnikání v rámci jednotného vnitřního trhu Evropské unie. Práce sleduje vývoj jednotného vnitřního trhu především volného pohybu služeb, zaznamenává, jak se daří naplňovat Směrnici o službách a jak se vyvíjí činnost Jednotných kontaktních míst.
Points of Single Contacts and their benefits to entrepreneurs
Keywords: Jednotný vnitřní trh; volný pohyb služeb; Směrnice o službách; Jednotná kontaktní místa; přeshraniční poskytování služeb; The single internal market; the free movement of services; the Services Directive; Points of Single Contact; cross-border service providing