Analýza mzdového vývoje a mzdové nákladovosti v jednotlivých odvětvích národního hospodářství - Frejlachová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce je analýza mzdového vývoje a mzdové nákladovosti v jednotlivých odvětvích národního hospodářství. Hlavní pozornost je zde věnována diferenciaci příjmů domácností a dynamice těchto příjmů v jednotlivých odvětvích v letech 2005 a 2008. Obsaženo je použití Shift share analýzy pro hodnocení mzdové hladiny v jednotlivých krajích. Dále je v práci věnována pozornost produktivitě práce a od ní se odvíjejícím mzdovým nákladům.
Analysis of wages progression and costs of wages in particular sectors of national economy
Keywords: Mzdy; příjmy; domácnosti; metody hodnocení úrovně a dynamiky mezd; produktivita práce; mzdová nákladovost; Wages; incomes; households; methods for evaluating the level and dynamics of wages; labour productivity; wage cost