Obsah jódu v mase - Tichý, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2008)
Předmětem mé diplomové práce bylo zhodnotit obsah jódu v mase potravinových zvířat. Práce přináší aktuální informace o obsahu jódu v mase v České republice. Odběr vzorků byl prováděn v průběhu let 2004 až 2007. Celkem bylo odebráno 63 vzorků, u kterých byl obsah jódu stanoven modifikovanou metodou Sandell - Kollthofa. Průměrný obsah jódu mase byl: králíci 19,2; prasata z domácích chovů 16,17; prasata z komerčních chovů 16,96; divoká prasata 57,72 a srnčí zvěř 38,31 g I  kg-1 mokré hmoty. Byly prokázány regionální a sezónní rozdíly.
Iodine content in meat
Keywords: Maso; obsah jódu v mase; nadbytek jódu; prasata; králík; zvěřina; Meat; iodine content in meat; iodine abundance; pigs; rabbit; deer