Možnosti rozvoje grafomotoriky u dětí předškolního věku - Kopnická, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá rozvojem grafomotorických dovedností a správných pracovních návyků při kreslení a psaní u předškolních dětí. Teoretická část charakterizuje specifika předškolního věku, zmiňuje důležitost rozvoje motoriky a upozorňuje na některé programy pro rozvoj grafomotoriky a zásady při rozvoji grafomotoriky. Výzkumná studie je založena na dlouhodobém sledování systematického rozvíjení grafomotorických dovedností dětí předškolního věku, přičemž pozornost byla věnována především rozvoji správných pracovních návyků, úchopu tužky a zvládnutí různě obtížných grafomotorických prvků (cviků).
The graphomotoric development possibilities for pre-school children
Keywords: předškolní věk; grafomotorika; kresba; rozvoj grafomotoriky; preschool-aged; graphomotoric; drawing; graphomotoric development