Rozvoj myšlenkových a komunikačních dovedností dětí předškolního věku v kontextu Filozofie pro děti - Brisudová, Eva (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je tvo ena z teoretické a praktické části. Teoretická část práce se zabývá vymezením d le itých pojm jakými jsou Filozofie pro děti, historický vývoj tohoto programu, osobnost dítěte, komunikace a my lení dětí p ed kolního věku. Praktická část je koncipována jako ízený dialog s dětmi v p ed kolním vzdělání, velký d raz je zde kladen na vyjád ení jejich emoce a pro ívání dané situace.
Development of the thought and communication skills of preschool children in the context of Philosophy for Children
Keywords: Filosofie pro děti; mate ská kola; p ed kolní vzdělávání; my lení; komunikace; vývoj eči; socializace dítěte v p ed kolním vzdělávání; identita dítěte; hra; p íběh; vyprávění; emoce; jemná motorika; hrubá motorika; zrakové vnímání; sluchové vnímání; kognitivní vývoj; morálně etický vývoj p ed kolního dítěte.; Philosophy for children; kindergarten; preschool education; thinking; communication; speech development; child socialization in preschool education; child identity; play; story; storytelling; emotion; fine motor skills; gross motor skills; visual perception; hearing perception; cognitive development; moral ethical development of a preschool child.