Svědkové nezbytných věcí - Frimlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá především rozborem a komparací psychologického románu Václava Řezáče Svědek a románu Stephena Kinga Nezbytné věci. Práce uvádí stručné informace o obou autorech a jejich díle. Následovně se zaměřuje na analýzu díla Svědek a Nezbytné věci, obzvláště z hlediska využití postav, zasazení do prostoru a také způsobu práce s jazykovou stránkou románů. Důležitou částí práce je komparace děl na základě žánrového zařazení.
Who Witnessed Necssities
Keywords: Řezáč; King; Svědek; Nezbytné věci; psychologický román; horor; Řezáč; King; Svědek; Nezbytné věci; psycholo-logical novel; horror