Přírodní a společenské atraktivity vybraného lázeňského regionu jako destinace cestovního ruchu - Najer, Daniel (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo provést zhodnocení vlivu přírodních a společenských atraktivit v regionu západočeských lázní, vypracování situační analýzy a posouzení možností optimalizace využití území. Součástí práce bylo provedení terénního šetření formou dotazníků a osobního průzkumu v daném regionu. Takto získané informace byly zpracovány a vyhodnoceny. Na základě dotazníkového šetření byly navrhnuty návrhy a opatření ke zlepšení celkového prožitku v daném regionu. Pro dosažení hlavního cíle byly stanoveny 3 hypotézy, které byly v průběhu vyvráceny či potvrzeny.
Natural and social interests of the chosen spa region as a destination of tourism
Keywords: cestovní ruch; destinace cestovního ruchu; návštěvník; terénní šetření; nedostatky a návrhy na zlepšení situace; tourism; destination of tourism; visitor; field survey; deficiencies and proposals for improvement of situation