Die Entwicklung der Grenzregionen Südmähren und Niederösterreich nach 1989 - Hlaváček, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce popisuje vzájemný vývoj regionů jižní Morava a dolní Rakousko od konce druhé světové války přes totalitní režim až po současnost. Jsou zmíněny vzájemné vztahy, názory, nálady a hospodářská spolupráce. Rovněž jsou uvedeny problémy, které tyto oblasti provázely celá období a jak se v průběhu času měnily. Práce je doplněna statistikami, grafy a průzkumy, které dotvářejí pohled na složitou problematiku vývoje pohraničí.
The development of the border regions South Bohemia and lower Austria after 1989
Vývoj hraničních regionů jižní Morava a dolní Rakousko po roce 1989
Keywords: Jižní Morava; dolní Rakousko; hospodářská spolupráce; vzájemný vývoj; hraniční oblast; South Moravia; Lower Austria; economic cooperation; border regions