Kupní smlouva - Vaňásková, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem bakalářské práce je kupní smlouva. Cílem bylo podat její ucelený popis, coby nejběžnějšího smluvního typu a současně všeho co s touto problematikou souvisí. Dílčím cílem pak bylo porovnat občanskoprávní a obchodněprávní úpravu kupní smlouvy a zároveň zohlednit nový občanský zákoník. Samotná práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Nicméně z povahy věci je zjevné, že obě tyto části se vzájemně prolínají a celá práce tak tvoří jeden celek. Těžištěm celé bakalářské práce je pak rozbor vzorové kupní smlouvy. Jednotlivá ustanovení vzorové kupní smlouvy jsou doplněna vlastním komentářem, který zahrnuje návrhy a doporučení, včetně vlastních názorů de lege ferenda.
Purchase contract
Keywords: Kupní smlouva; předmět koupě; kupní cena; kupující; prodávající; vlastnictví; závazkové právo; občanský zákoník; nový občanský zákoník; obchodní zákoník.; Purchase contract; subject of purchase; purchase price; buyer; seller; ownership; law of obligations; civil code; new civil code; commercial code.