Využití procesu vysokotlaké hydrolýzy kyselinou dusičnou při produkci bioplynu z pšeničné slámy - Vojta, Luboš (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá technologickým a ekonomickým posouzením problematiky využití procesu vysokotlaké hydrolýzy kyselinou dusičnou při produkci bioplynu z pšeničné slámy. Je to zcela nekonvenční metoda, které není doposud nikde ve světě uvedena v komerční praxi.
The application of the process of high-pressure hydrolysis with nitric acid at the production of biogas from wheat straw
Keywords: sláma; kyselá hydrolýza; biomasa; bioplyn; straw; acid hydrolysis; biomass; biogas