Vývoj produktů ze sladkovodních ryb - Macek, Josef (Jihočeská univerzita, 2010)
Rybí maso, hlavně sladkovodních ryb, je typ zboží, které by mělo být doporučováno z hlediska zdravé výživy.Rybí maso bude mít na trhu dobrou perspektivu. Proto zvládnutí zpracovatelských metod a samozřejmě jejich následující aplikace, jsou velmi důležité pro poptávku po rybím mase.S rozvojem metod zpracování ryb je stále větší důraz kladen na tržní uplatnění výrobků z ryb přitom sortimentní skladba ryb a výrobku z ryb je v České republice poměrně úzká. Cílem mé práce je prověřit možnosti obchodní strategie a posoudit komplexnost vazeb v sortimentu nabídky produktů a u vybraných produktů určit parametry textury.
Development product from freshwater fish
Keywords: rybí; maso; sladkovodních; ryb; sortiment; product; textura; vývoj; zpracování; fish; meat; freshwatter; product; texture; development; process