Podpora konkurenceschopnosti vysokých škol ze strukturálních fondů - Fialová, Hana (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je analyzovat a definovat jak strukturální fondy mohou podpořit konkurenceschopnost vysokého školství v České republice. Úvodní část obsahuje souhrn fondů Evropské unie a operačních programů s důrazem na operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)se zaměřením na zlepšení kvality a modernizaci systémů počátečního, terciárního a dalšího vzdělávání a zlepšení podmínek ve výzkumu a vývoji. Analýza konkrétních projektů podporovaných z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost je představena ve druhé části.
The Support for Competitiveness of Higher Education Institutions through Structural Funds
Keywords: Evropská unie; strukturální fondy; operační programy; operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost; univerzity; vzdělávání; European Union; Structural Funds; Operational Programmes; Education for Competiveness Operational Programme; university; education