Příčiny mnichovské kapitulace v roce 1938 - Vosáhlo, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce Příčiny mnichovské kapitulace v roce 1938 vysvětluje historické příčiny, které vedly k Mnichovské dohodě, která byla zásadním dějinným zvratem před druhou světovou válkou. Cílem práce je popsat příčiny které vedly k přijetí Mnichovské dohody dne 29. září roku 1938. Dané příčiny budou rozebrány ze čtyřech hlavních pohledů a to z mezinárodního, vnitrostátního, vojenského a morálního. Tato práce bude mít využití v pedagogické oblasti jako dokument shrnující a vysvětlující tuto událost, která až do dnešních dnů není pro českou společnost uzavřená.
The Causes of the Munich Agreement in 1938
Keywords: Mnichovská dohoda; 1938; Appeasement; Československá armáda; Munich Agreement; 1938; Appeasement; Czechoslovak Army