Specifika hudebních činností v mateřských školách - Švengrová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá hudebními činnostmi v mateřských školách. Teoretickou část, která seznámí čtenáře s hudbou, Rámcovým vzdělávacím programem a metodikou hudebních činnostmi v mateřských školách, jsem doplnila konkrétními příklady hudebních činností a her, které se dají do mateřské školy zařadit. Cílem bakalářské práce je porovnat hudební činnosti v českých mateřských školách s hudebními činnostmi v rakouských mateřských školách. Pro výzkum jsem zvolila dotazníkové šetření. Dotazníky byly rozeslány do českých a rakouských mateřských škol. Výsledky jsem pro porovnání doplnila svými poznatky z praxe v českých a rakouských mateřských školách.
Specifics of musical activities in kindergartens
Keywords: hudba; mateřská škola; výchova a vzdělávání; hudební činnosti; dítě předškolního věku; music; kindergartens; education; musical activities; child pre-school age