Problematika chovu drůbeže z hlediska emisí amoniaku a skleníkových plynů ve vztahu k životnímu prostředí. - Chodl, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou znečišťování životního prostředí hospodářskou činností zejména chovem hospodářských zvířat. Popisuje, jak lze podle schválených způsobů omezit emise amoniaku z velkochovů drůbeže a jak kontrolovat jeho narůstání. Mezi jiným se zabývá i skleníkovými plyny a skleníkovým efektem dopadajícím na životní prostředí.
Poultry breeding with regard to ammonia emissions and greenhouse gases in relation to the environment.
Keywords: Životní prostředí; amoniak; skleníkové plyny; skleníkový efekt; technologie BAT; biotechnologické přípravky.; Environment; ammonia; greenhouse gases; greenhouse effect; BAT technology; biotechnological device.