Uplatnění digestátu při provozování bioplynové stanice zemědělského typu - Čápová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce porovnává vstupy do bioplynových stanic, uplatnění digestátu a jeho složení u pěti oslovených bioplynových stanic. Práce je rozdělena na literární přehled a část experimentální. Teoretická část vysvětluje základní pojmy a problematiku týkající se bioplynu, bioplynových stanic, substrátů a digestátu. Praktická část obsahuje data z konkrétních bioplynových stanic. Data byla získána na základě dotazníků, kdy se provozovatelé vyjádřili k parametrům bioplynové stanice, použitému substrátu, výtěžnosti methanu, rozboru digestátu a jeho způsobu aplikace.
The apply digestate at operate of biogas plant agricultural type
Keywords: digestát; bioplyn; bioplynová stanice; anaerobní fermentace; digesce; hnojivo; digestate; biogas; biogas station; anaerobic fermentation; digestion; fertilizer