Vliv revitalizace vodního režimu na emise oxidu uhličitého z degradovaného rašeliniště. - Janská, Eliška (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce představuje návrh projektu, který se zabývá vlivem revitalizace na emise oxidu uhličitého z revitalizovaného rašeliniště. Cílem projektu je vytvoření modelu a kalkulace sezónní bilance uhlíku revitalizovaného rašeliniště.
Effect of water regime restoration of degraded peatland on carbon dioxide emissions.
Keywords: rašeliniště; revitalizace; oxid uhličitý; emise oxidu uhličitého; peatland; restoration; carbon dioxide; carbon dioxide emissions