Geografické aspekty dojížďky za prací v okrese Jindřichův Hradec - komparace sčítání 1991 a 2011 - Řimnáčová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce popisuje změny v dojížďce za zaměstnáním v okrese Jindřichův Hradec mezi roky 1991 a 2011. Cílem této práce je geografická analýza zaměřená na vývoj geografických aspektů dojížďky za prací a popsání a zhodnocení změn v dojížďce za prací probíhající v období mezi cenzy 1991 a 2011 v rozsahu okresu Jindřichův Hradec. Analýza obsahuje zpracování sociogeografické regionalizace okresu na základě dojížďky za prací (vymezení středisek a spádových území), vymezení dojížďkového zázemí okresního města na základě dojížďky za prací, porovnání dojížďkových regionů s vymezením regionů obcí s rozšířenou působností a pověřených obecních úřadů a dále syntéza zkoumané problematiky, její komplexní zhodnocení a porovnání výsledků ze sledovaných období.
Geographical aspects of commuting to work in Jindřichův Hradec district comparison of 1991 and 2011
Keywords: dojížďka do zaměstnání; dojížďkové zázemí; prostorová mobilita; region; regionalizace; okres Jindřichův Hradec; commuting to work; commuting hinterland; spatial mobility; region; regionalization; District of Jindřichův Hradec