Mobbing a jeho vliv na vytváření pracovních vztahů v zaměstnání - Kolářová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Násilí na pracovišti je závažný rizikový faktor denního pracovního života a představuje složitý problém, kdy zejména psychické násilí v zaměstnání je vážným problémem, který je stále velmi podceňován. Téma bakalářské práce bylo zvoleno na základě vlastních zkušeností s ohledem na aktuálnost tohoto společenského problému. Cílem práce je informovat o tom, že existuje skrytý a nebezpečný proces psychického týrání na pracovištích. Mnoho aktérů tento proces neumí vyhodnotit, neboť jsou jím řešeny pouze následky nikoliv příčiny zkoumaného jevu.
The mobbing and its interaction in the formation in the employment
Keywords: Mobbing; šikana na pracovišti; psychické týrání; bossing; konflikt; zneužití moci; násilí; moc; sociální postavení osob na pracovišti.; Mobbing; bullying of workplace; psychological process; bossing; argument; abuse of power; violence; power; social position the person of workplace.