Analýza a kooperace cestovního pojištění u vybraných pojišťovacích domů na českém trhu - Michalec, Jan (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce představuje téma pojištění se zaměřením na cestovní pojištění. Teoretická část popisuje různé druhy pojištění a historii tohoto odvětví finančních služeb. Součástí je i srovnání nabídek cestovního pojištění od několika různých pojišťoven. Praktická část využívá dotazníkové šetření, které nám pomáhá lépe porozumět tomu, jak lidé k cestovnímu pojištění přistupují a co preferují. Na základě výsledků průzkumu byl vytvořen fiktivní zájemce o cestovní pojištění. Následně byla pomocí srovnání vybrána taková nabídka, které nejlépe vyhovovala jeho požadavkům.
Analysis and cooperation of a travel insurance with selected insurance companies on the Czech market
Keywords: pojištění; pojišťovna; pojistné; limity plnění; riziko; insurance; insurance company; insurance rate; indemnity limits; insurance risk