Možnosti využití grafologické diagnostiky u dospívající mládeže. - Vesecká, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se věnuje jedné z projekčních psychodiagnostických metod ? grafologii. Jedná se o techniku, která umožňuje vyvozovat psychické vlastnosti člověka z analýzy jeho rukopisu. Výzkumná část práce mapuje rozsah praktického využití grafologie u dospívající mládeže, tj. do jaké míry se grafologové ve své praxi setkávají s rukopisy dospívajících jedinců, jaké jsou nejčastější důvody pro zpracování rozboru jejich rukopisu, zejména zda-li je tato metoda využívána při rozhodování o výběru vhodné střední či vysoké školy nebo zaměstnání a jaké má grafologie hranice v souvislosti s věkem pisatelů.
Possibilities of using graphological diagnosis on adolescents.
Keywords: Grafologie; rukopis; rozbor rukopisu; osobnost; dospívající jedinec; adolescence; dospělost; písmo adolescentů; znaky písma; diagnostika; diagnostická metoda; poradenská činnost.; Graphology; manuscript; manuscript analysis; personality; adolescent; adolescence; adulthood; handwriting of adolescents; script characteristics; diagnosics; diagnostic method; consulting activity.