Metody aproximace reálných kořenů užitím nástrojů programu Maple - Kotrejchová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce nabízí čtenáři základní přehled nástrojů Maple 9.5 se zaměřením na metody aproximace reálných kořenů polynomiálních funkcí. Kromě vestavěných funkcí a Mapletů budou ukázány a použity vlastnoručně naprogramované Maplety. Práce může být použita jako vhodná pomůcka k pochopení problematiky, výuce, ale i následnému využití při řešení úloh.
Methods of real root approximation using the Maple software