SOUČASNÝ STAV PSANÍ LEVÁKŮ V ZŠ - Krýchová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
PRÁCE SE ZABÝVÁ PROBLEMATIKOU LATERALITY, KDE SE ZAMĚŘUJI HLAVNĚ NA LEVÁCTVÍ. SEZNAMUJI ČTENÁŘE S VYŠETŘENÍM LATERALITY A PŘEDSTAVUJI JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY HORNÍCH A DOLNÍCH KONČETIN, VEDOUCÍ OKO A UCHO.DÁLE ZDŮRAZŇUJI DŮSLEDKY POTLAČOVANÉHO LEVÁCTVÍ A NUTNOST VHODNÉ VÝCHOVY NA HARMONICKÝ ROZVOJ OSOBNOSTI LEVÁKA. NEJVÍCE VĚNUJI POZORNOST METODICE PSANÍ LEVÁKŮ. dÁLE POZORUJI, V JAKÉ OBLASTI MAJJÍ LEVÁCI NEJVĚTŠÍ PROBLÉMY A SROVNÁVÁM, JAKÝM ZPŮSOBEM SE UČÍ PSÁT A JAKÝM ZPŮSOBEM PÍŠÍ NA DRUHÉM STUPNI.
CURRENT STATE OF WRITING OF LEFT-HANDED CHILDREN AT PRIMARY SCHOOL
Keywords: LATERALITA; LEVÁCTVÍ; METODIKA PSANÍ LEVOU RUKOU; LATERALITY; LEFT HANDED; THE METHODOLOGY OF LEFT-HANDED WRITING