Pohledávky po lhůtě splatnosti z účetního a daňového hlediska - Dvořáčková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem bakalářské práce je problematika pohledávek po lhůtě splatnosti z účetního a daňového hlediska. Cílem bakalářské práce je analýza těchto pohledávek dle zákona o účetnictví. Dále posouzení vývoje těchto pohledávek ve sledovaném období, a jejich dopad na dodavatelsko-odběratelské vztahy. V teoretické části se zabývá charakteristikou pohledávek po lhůtě splatnosti a tvorba opravných položek z účetního i daňového hlediska. Dále v této části je i jejich daňový a účetní odpis. Praktická část se zabývá charakteristikou a analýzou pohledávek po lhůtě splatnosti ve vybrané společnosti.
Overdue receivables from an accounting and tax purposes
Keywords: pohledávky po lhůtě splatnosti; účetnictví; daně; zákon; vztah; overdue receivables; accounting; tax; law; relationship