Překážky v práci - Dlouhá, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce na téma "Překážky v práci" se v teoretické části zabývá obecnou charakteristikou pojmu pracovněprávní vztah a překážek v práci v komparaci s unijními předpisy. Překážky v práci vznikají v každém pracovněprávním vztahu. Mohou vzniknout jak na straně zaměstnavatele, tak i na straně zaměstnance. Dále v bakalářské práci bude rozebráno, jaký vliv mají překážky v práci na dovolenou a na zkušební dobu. Praktická část se zabývá účtováním a ukázkou výpočtu jednotlivých případů - když překážky v práci vzniknou. Dále praktickou část tvoří dotazníkové šetření v malé, velké firmě a v příslušném úřadu.
Work Obstacles
Keywords: práce; překážky v práci; zaměstnanec; zaměstnavatel; mzda; work; work obstacles; employee; employer; wage