Využití barevné modifikace Warteggova kresebného testu u dětí s diagnózou SPU. - Boudová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá typickými projevy dětí s diagnózou SPU v barevné modifikaci Warteggova kresebného testu. V teoretické části je podán náhled do problematiky projektivních metod a jejich užití u dětí, grafického projevu dítěte, specifických poruch učení, jejich sociálního aspektu a významu barev. Tato část byla zpracována analýzou odborné literatury a jejím cílem je charakteristika Warteggova kresebného testu a jeho barevné modifikace. V empirické části jsou z hlediska zvolených znaků analyzovány zpracování jednotlivých polí Warteggova kresebného testu. Výsledky výzkumné skupiny jsou porovnány s výsledky kontrolní skupiny. Cílem bakalářské práce bylo vymezit typické znaky projevující se ve zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného testu u dětí s diagnózou SPU.
The use of color version of Wartegg drawing test in children with learning disorder
Keywords: barevná modifikace Warteggova kresebného testu; SPU {--} specifické poruchy učení; projektivní techniky; colour modification of Wartegg{\crq}s drawing test; LD - learning disabilities; projective methods