Vybudování a provoz fotovoltaické elektrárny - Mertlíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
V diplomové práci popisuji fotovoltaickou elektrárnu na rodinném domě, podmínky připojení, odběr elektrické energie a přesně uvádím technické specifikace řešení. Uvádím přesnou podobu cenové kalkulace, přibližně spočítaný odhad odhadovaného množství elektrické energie. Dále jsem se věnovala ekonomické efektivnosti investic. Podstatná část práce tvoří sledování analýzy za odbobí od 1.1.2010 do 31.12.2010, kde je analyzována výroba elektrické energie za každé čtvrtletí. Z výsledků práce vyplývá, že fotovoltaická elektrárna splňuje zatím veškeré předpoklady a investice by se měla, kolem 9 roku vrátit. Cílem práce bylo posouzení fotovoltaické elektrárny z hlediska jejího pořízení, řízení provozu a ekonomiky.
Installation and operation of photovoltaic power plant
Keywords: fotovoltaická elektrárna; výroba elektrické energie; vybudování a provoz; photovoltaic power plant; generation of electric power; installation and operation