Kvalita zrna a možnosti využití tritikale - Macháčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
V rámci diplomové práce byly ve dvou opakováních porovnány kvalitativní parametry 16-ti odrůd tritikale a jedné odrůdy pšenice. Mezi vybrané parametry patří hmotnost tisíce zrn, objemová hmotnost, velikostní třídění, vlhkost a podílení se na stanovení chemického složení zrna.
Quality grains and possibilities usage triticale