Využití fotogrammetrických softwarů v KOPU - Roháč, Václav (Jihočeská univerzita, 2020)
Úkolem této bakalářské práce je přinést ucelený pohled na problematiku fotogrammetrie a fotogrammetrických softwarů a jejich možného využití v komplexních pozemkových úpravách. Práce se rovněž zabývá bezpilotními leteckými prostředky. První část práce je teoretickým uvedením do tématu letecké fotogrammetrie a fotogrammetrického softwaru, dálkového průzkumu Země obecně a pozemkových úprav. Ve druhé praktické části práce je popsána příprava, sběr dat a následná realizace 3D modelů dvou krajinných prvků pomocí fotogrammetrického softwaru Bentley ContextCapture.
Use of Photogrammetric Software in Land Consolidation
Keywords: bezpilotní letecké prostředky; fotogrammetrické mapování; Bentley ContextCapture; fotogrammetrický software; 3D modelování; pozemkové úpravy; Unmanned Aerial Vehicles; photogrammetric mapping; Bentley ContextCapture; photogrammetric software; 3D modeling; land consolidation