Hygiena rukou ošetřovatelského personálu - standardy versus realita - Čížková, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce s názvem "Hygiena rukou ošetřovatelského personálu - standardy versus realita" byla vypracována s cílem zmapovat standardy hygieny rukou ošetřovatelského personálu a zjistit rozdíly mezi hygienou rukou ošetřovatelského personálu v praxi oproti předepsaným standardům. Standardy se vždy nerovnají realitě a hygiena rukou bývá v nemocnicích opomenutá součást ošetřovatelské péče. V této práci jsme se zabývali i rozdíly mezi ošetřovatelským personálem a rozdíly, které by mohly s nedůsledností souviset.
Hand hygiene of nursing personnel - standards versus reality
Keywords: hygiena rukou; hygienická dezinfekce rukou; hygienické mytí rukou; hand hygiene; hygienic hand disinfection; hygienic hand washing