Borovanská farnost od počátku 20. století do roku 1953 - Malíková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá historií Římskokatolické farnosti Borovany v letech 1900 - 1953. Podává přehled událostí a poměrů ve farnosti v tomto období, ovlivňovaných zejména politickými změnami v naší zemi. Prvních pět kapitol je věnováno dějinám a poměrům ve farnosti v jednotlivých obdobích první poloviny 20. století. Témata posledních dvou kapitol představují obyčeje a osobnosti farnosti charakteristické pro toto období. Součástí práce je i převážně obrazová příloha, která má doplňující charakter.
The Parish of Borovany from the Beginning of the 20th Century until 1953
Keywords: historie římskokatolické farnosti; Borovany; 20. století; náboženský život farnosti; kulturní život farnosti; F. J. Kroiher; V. Šílený; J. Sukdol; Roman Catholic Parish history; Borovany; 20th Century; Religious life in the parish; cultural life in the parish; F. J. Kroiher; V. Šílený; J. Sukdol