Integrace dítěte s těžkou dysfázií a dysartrií do 1.třídy běžné ZŠ - Marešová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá problematikou vývojové dysfázie a dysartrie, jejich příčinami, projevy a integrací dítěte s touto vadou do 1. třídy běžné základní školy. Popisuje jednotlivé jazykové roviny řeči teoreticky i prakticky. Zaměřuje se na zjištění úrovně motoriky u konkrétního žáka na počátku a na konci školního roku. Porovnává přijetí žáka ostatními dětmi ve třídě a zjišťuje jeho postavení v kolektivu. Mapuje názory rodičů na integraci žáka se speciálními potřebami.
Integration of the child with serious dysphasia and dysarthria in the first grade of the common primary school
Keywords: Komunikace; řeč; vývojová dysfázie; dysartrie; integrace; motorika; sociogram; Communication; language; developmental dysphasia; dysarthria; integration; motorics; sociogram