Vyhodnocení výskytu mastitid u dojnic ve volném ustájení. - Holický, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce je zaměřena na výskyt mastitid ve třech vybraných chovech s různým počten dojení. Chovy jsou s volným ustájením a bez stelivové technologie. Lehací boxy jsou vystlané plastickým stelivem. V práci je porovnáván vliv počtu dojení za den na výskyt mastitid.
Evaluation of the incidence of mastitis in dairy cows in loose housing.
Keywords: mastitida; skot; dojení; mastitis; cattle; milking