Historie stolního tenisu v českých zemích v letech 1920 - 1945 - Votava, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá vznikem a vývojem stolního tenisu v českých zemích a to od roku 1920 - 1945. Okrajově se zmiňuje o vzniku a vývoji stolního tenisu ve světě. Jsou zde popsány začátky závodní éry stolního tenisu, vznik table - tenisové asociace, úspěchy našich hráčů, rozvoj soutěží a klubů. Hlavním bodem této práce je vznik a vývoj stolního tenisu v jednotlivých oblastech, kterými jsou Morava, Praha, severní Čechy, východní Čechy, jižní a západní Čechy. V neposlední řadě charakterizuje sportovce 30. let 20. století. Seznamuje nás s tím, v jaké době sportovci žili, jaké měli sportovní podmínky - obzvláště finanční a jak přistupovali ke sportu.
The History of table tennis in the area of the Czech Republic in The time period of 1920 - 1945
Keywords: asociace; oddíly; kluby; turnaje; zápasy; mistrovství; hráči; materiály; pravidla; výsledky; tabulky; association; division; clubs; tournaments; matches; championship; Sportsmen; materials; rules; score; tables