Analýza konkurenceschopnosti na pojišťovacím trhu - Šavlová, Věra (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce zpracovává analýzu konkurenceschopnosti na pojišťovacím trhu se životním pojištěním v ČR. Jsou zde srovnány tři pojišťovny, které nabízí životní pojištění: Pojišťovna České Spořitelny, a.s., Kooperativa pojišťovna a.s. a ČSOB pojišťovna, a.s. Jako metody zpracování analýzy jsou použity: Porterův model, Marketingový dotazník a SWOT analýza.
Analysis of the competitive insurance market.
Keywords: analýza konkurenceschopnosti; životní pojištění; Porterův model; SWOT analýza; competitiveness analysis; life insurance; Porter; SWOT analysis