Testování knihovny fork/join v jazyce Java 7 - Maxa, Karel (Jihočeská univerzita, 2012)
S verzí Java 7 přichází nová knihovna fork/join v balíčku java.util.concurrent, která pomůže lépe využít vícejádrovou architekturu a tím přináší časové zefektivnění běhu aplikací. Práce se zabývá popsáním a zpracováním doporučení pro použití této knihovny. Hlavní část práce se zabývá provedením testů a jejich následném vyhodnocení za účelem ilustrace časové efektivity při použití této knihovny. Pro testy byl napsán program v jazyce Java, který byl spouštěn napříč různými systémovými platformami a hardwarovými architekturami.
Fork/join testing in Java 7
Keywords: Fork/Join framework; JAVA 7; java.util.concurrent; Paralelní programování; ForkJoinTask; ForkJoinPool; Porovnání; Fork/Join framework; JAVA 7; java.util.concurrent; Parallel programming; ForkJoinTask; ForkJoinPool; Comparison