Nepravidelnosti v tvoření množného čísla - Lopatářová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá kategorií čísla v anglickém jazyce, především nepravidelnostmi v tvoření plurálu a prostředky jeho vyjadřování. Práce se skládá pouze z teoretické části. Na základě dostupných gramatik českých i zahraničních autorů podává základní charakteristiku podstatného jména a souhrnné informace o tvoření plurálu. Poskytuje množství příkladů konkrétních podstatných jmen. Charakterizuje problematiku kategorie čísla a popisuje vyjadřování produktivního i neproduktivního plurálu. Poslední část práce objasňuje problematiku plurálu cizích slov.
Irregularities in the Plural Formation
Keywords: Podstatná jména; tvorba plurálu; nepravidelný plurál; plurál slov cizího původu; Nouns; plural formation; irregular plural; foreign plural nouns