Zdravotně sociální aspekty života vojáka z povolání Armády České republiky po účasti na zahraničních misích. - Kovaříková, Elena (Jihočeská univerzita, 2011)
Nastínila jsem problematiku misí a zaměřila jsem se na životní situace vojáků, vracejících se z misí, po stránce zdravotní a sociální. V úvodu je vymezen cíl práce. V teoretické části popisuji základní pojmy s nahlédnutím na problematiku misí a adaptaci vojáků z povolání po návratu zpět do vlasti. V závěrečné části je vysvětlena metodika a je popsán průběh kvantitativního výzkumu. Následuje prezentace výsledků a jejich interpretace.
Health social aspects of Czech professional soildiers serving in foreign mission.
Keywords: Armáda České republiky; Zahraniční mise; Zdravotní stav; psychický stav; Sociální aspekty; Army Czech republic; The foreign mission; State of health; State of mental; The social aspects.