Kapitálová struktura a její optimalizace - Müllerová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá kapitálovou strukturou a její optimalizací. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje majetkovou a kapitálovou výstavbu podniku a také jejich vzájemnou návaznost. Dále se zabývá faktory, které ovlivňují kapitálovou strukturu. Také popisuje oceňování pasiv podniku a v neposlední řadě se zabývá historickou genezí pohledu na kapitálovou strukturu a náklady kapitálu. Teoretická část ještě obsahuje vliv finanční krize na náklady kapitálu ve střední Evropě. V praktické části je analyzován stav kapitálové struktury pomocí finanční analýzy. Praktická část dále obsahuje návrh optimalizace kapitálové struktury.
Capital structure and its optimization
Keywords: kapitálová a majetková struktura; optimální kapitálová struktura; náklady kapitálu; financování majetku podniku; capital and asset structure; optimal capital structure; cost of capital; the financing business assets