Rizika v cestovním ruchu a jejich zabezpečení pojistnými produkty - Hušek, David (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem této bakalářské práce jsou rizika v cestovním ruchu a jejich zabezpečení pojistnými produkty. Cestovní ruch patří v současnosti mezi nejdynamičtěji se rozvíjející odvětví ekonomiky a cestování s sebou přináší různá rizika. V první části mé bakalářské práce jsem se zaměřil především na vymezení pojmů cestovní ruch a pojištění. Poté jsem se zabýval cestovním pojištěním, rizikem a následně rozdíly mezi cestovními kancelářemi a cestovními agenturami. V druhé části mé práce jsem se již zabýval konkrétními typy a způsoby pojištění souvisejících s cestováním. Nejprve pojištěním cestovních kanceláří proti úpadku a následně jednotlivými druhy cestovního pojištění. Součástí mé bakalářské práce je i dotazník týkající se cestovního pojištění, který jsem vyhodnotil a výsledky graficky znázornil v samotném závěru.
Risk in tourist trade and its securing by products of insurance
Keywords: Pojištění; cestovní pojištění; riziko; cestovní ruch; pojistné; limity pojistného plnění; Insurance; Travel insurance; Risk; Tourist trade; Insurance rate; Limits of insurance benefit