Vývoj a současný charakter strojírenského průmyslu města České Budějovice - Marková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je popsat změny ve zpracovatelském a speciálně strojírenském průmyslu, které proběhly mezi lety 1989 a 2011 na území města Českých Budějovic. Průmysl byl analyzován ve čtyřech různých obdobích a to v letech 1989, 1999, 2006 a nakonec 2011. Mezi ukazatele, jež byly sledovány, můžeme zařadit velikostní strukturu, odvětvovou strukturu, vlastnickou strukturu a prostorové rozmístění průmyslové výroby ve městě. Základními údaji použitými pro hodnocení průmyslu ve sledovaných obdobích je počet podniků a především počet zaměstnanců v jednotlivých odvětvích zpracovatelského průmyslu. V úvodu práce je mimo jiné zahrnuta i vlastní charakteristika města, historický vývoj průmyslu na jeho území či rozbor literatury.
Development and current character of engineering industry of the city Česke Budějovice
Keywords: strojírenství; zpracovatelský průmysl; České Budějovice; průmyslový výroba; počet zaměstnanců; machine industry; processing industry; Ceske Budejovice; manufacturing and number of employees