Analýza věkové struktury hráčů tenisu na OH a grandslamových turnajích v letech 1970 - 2011 - Smetanová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá věkem vrcholné výkonnosti tenisových hráčů a hráček na olympijských hrách a grandslamových turnajích v letech 1970 - 2011. Na základě nashromážděných dat, která obsahují datum narození prvních osmi hráčů, jsou zpracovány a vyhodnoceny výsledky pomocí programu Microsoft Excel. Výstupní data jsou zpracována v tabulkách a grafech, ze kterých lze vyčíst vývoj věkového průměru hráčů i hráček. Tato skutečnost může posloužit k plánování sportovního tréninku.
Age structure analysis at tennis players on OG, grand slam tournaments in man and women during 1970 - 2011
Keywords: tenis; věk; olympijské hry; Wimbledon; Australian Open; French Open; US Open; sportovní výkonnost; tennis; age; Olympic Games; Wibledon; Australian Open; French Open; US Open; sports performance