Fairtradový čaj na českém trhu - Rysová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce je popsat situaci s fairtradovými výrobky na českém trhu a vymezit produkční standardy pro pěstitele a obchodníky s fairtradovým čajem. V teoretické části jsou popsány základní informace o čaji, systému fair trade a fairtradovém čaji. Praktická část se zabývá spotřebitelským chováním při nákupu fairtradového čaje a průzkumem nabízeného sortimentu fairtradových výrobků v maloobchodních jednotkách.
Fairtrade tea on the Czech market
Keywords: fair trade; čaj; certifikační systém; standardy; výrobek; trh; Česká republika; propagace; dotazníkové šetření; fair trade; tea; certification system; standards; product; market; the Czech Re-public; promotion; questionnaire survey