Posouzení moderních metod řízení na konkurenceschopnost malých a středních podniků - Dánová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na úlohy moderních metod řízení a nástrojů pro jejich uplatnění v malém podniku, konkrétně metody controllingu a jejího vlivu na konkurenceschopnost. Diplomová práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část práce uvádí pojetí jednotlivých moderních metod řízení podle odborné literatury. Praktická část je zaměřena na fungování metody controllingu v praxi konkrétního podniku. V této práci jsou použity metody analýzy a syntézy a dále pak rozhovory s jednatelem a manažery společnosti CB Destrukce s.r.o.. Další informace byly čerpány z poskytnutých vnitropodnikových materiálů, směrnic a dokumentů zkoumané společnosti.
Assessment of the effects of modern operation methods on the competitiveness of small and medium-sized companies
Keywords: Moderní metody řízení; controlling; management; manažer; controller; reengineering; facility management; balanced scorecard.; Modern methods of controlling; controlling; management; manager; controller; reengineering; facility management; balanced scorecard.