Pozitivní vztah sociálních pracovníků k drogově závislým klientům - Brožová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Moje bakalářská práce se jmenuje Pozitivní vztah sociálních pracovníků k drogově závislým klientům. Cílem mé práce je zkoumání důvodu pozitivního vztahu sociálních pracovníků a drogově závislých. Pro hledání důvodů věřících pracovníků vycházím z textu Deus caritas est a pro pátrání po důvodech pozitivního vztahu nevěřícího pracovníka vycházím z teorie sociální směny, altruismu a přístupu Carla R. Rogerse.
The positive relationship of social workers to clients addicted to drugs
Keywords: drogové závislý; sociální pracovník; streetwork; kontaktní centrum; vztah; křesťanství; sociální směna; altruismus; Deus caritas est; Carl R. Rogers; drug addict; social worker; street work; contact center; relationship; Christianity; social exchange theory; Deus caritas est; altruism; Carl R. Rogers